miercuri, 29 decembrie 2010

TPU, o agora a zilelor noastre

      In ziua de astazi se pun multe intrebari la care nu se gaseste asa usor raspuns. Unele persoane cauta intrebari si probleme care sa se asemene cu ale lor, dar exista o cale de a gasi raspuns la propriile intrebari. Aceasta cale este portalul TPU (toti pentru unu) cu adresa www.tpu.ro.
       Aproximativ 470 000 de intrebari au fost  postate pe acest portal de romani de peste tot, iar 2 800 000 de raspunsuri sunt in prezent. Asa cum spun chiar ei, 99% din intrebari au primit raspuns sau raspunsuri, iar timpul mediu in care se primeste un raspuns este de 14 minute.
        Sper sa gasiti ajutor prin intermediul portalului.

vineri, 24 decembrie 2010

Cel mai urat cadou de Craciun ever!!!!!

       Pentru ca toata lumea cauta in perioada asta cel mai frumos cadou de Craciun, cam impropiu zis, pentru ca, dupa cum stim, frumusetea este relativa, asa ca fiecare avem idealul nostru de frumusete, m-am gandit sa scriu despre cel mai urat cadou  de Craciun.
       Deci, cel mai urat cadou de Craciun si cred ca toata lumea este de acord ca asa este: Nimic! Da!!! Este vorba despre cadoul Nimic.  Mai exact, este un ambalaj foarte frumusel, dar plin de Nimic!
Nu  e asa ca este cel mai urat cadou?

joi, 23 decembrie 2010

10 motive pentru care Craciunul este enervant

1. Te lasa fara bani pentru ca trebuie sa cumperi o multime de cadouri
2. Trebuie sa petreci cel putin o zi cu o ruda nesuferita (sau de ce nu, mai multe)
3. Pentru ca toata lumea isi pune in geam tot felul de licariri minune a caror lumina te vor tine treaza noaptea
4. Pentru ca te ingrasi o tona dupa atata mancare
5. Pentru ca te saturi de atata bunatate si fericire excesiva
6. Pentru ca majoritatea posturilor TV sunt pline de filme proaste care contin cuvantul Craciun (gen: Craciunul fericit, Craciunul urat dar in cele din urma fericit, Craciunul fara bani, dar fericit, si pot continua)
7. Pentru ca parintii isi  iau concediu si iti fac pitici pe creier
8. Pentru ca inca de la 1 Decembrie auzi colinde din toate colturile si nu mai au nici un farmec exact in ziua de Craciun
9. Pentru ca pe toata strada si prin tot centrul se aseaza zeci de mini-china-shop care mai de care cu mai multe zdranganele
10. Pentru ca vin colindatori nesuferiti si zbiara ca din gura de sarpe sa ii primesti cand tu nu mai ai maruntis pentru ca cineva de prin casa l-a luat special pe tot la cumparaturi ca tu sa nu ii poti primi.

Dar pana una, alta Craciun fericit!:))

duminică, 19 decembrie 2010

Tutorial fulg de zapada (decoratiune)

      Pentru ca suntem în timpul iernii mi-am decorat si eu biroul cu fulgi de zăpadă si altele. Vreau sa arat cum fac eu un fulg de zapada din hartie glasata.

1. Cu gura unui pahar se deseneaza un cerc pe spatele foii glasate apoi se decupeaza cu foarfeca pentru a arata ca un cerc.

2. Cu o rigla si cum marker tragem 8 diametre cercului pe fata interioara. Pentru ca liniile sa fie corect trasate cercul de hartie poate fi pliat pe jumatate pentru a se vedea unde este mijlocul.



3. Pe baza celor 8 linii trasate impaturim cercul fata peste fata. Metoda se bazeaza pe simetrie. De vreme ce sunt imapturite ce vom taia pe o parte va fi taiat si pe cealalta parte.



4. Se imparte distanta dintre  varf si baza in 4, iar sfertul dinspre varf se taie pe o parte si pe alta. Cu cat se taie mai in adancime, cu atat mijlocul va fi mai gros.




5. Se deseneaza cu markerul forma care vrem sa iasa la mijlocul fulgului. Apoi forma varfurilor si se decupeaza.















6. Se despacheteaza fulgul proaspat decupat si se lipeste sau se agata unde pofteste fiecare.


Asa arata acum biroul meu si nu am terminat de lucrat :). Toate decoratiunile sunt facute bazandu-ma pe simetrie.

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Insomnia

     Pentru unele persoane, Moș Ene, pierde cam des trenul și ajunge destul de târziu pe la gene. În situația asta sunt și eu deseori. Doar că mi-am amintit ce am auzit la emisiunea unui psiholog la TV. Prezenta o metodă cu ajutorul căreia să adormi ușor și fără Moș Ene. 
     Metoda, testată de mine, și foarte eficientă enunță: Te așezi în pat și te învelești cu ceva care să te facă să te simți confortabil. Apoi începi și te gândești că stai pe un nor și te înalți încet. Te gândești că patul e norul și că ești prea sus ca să ajungă cineva la tine și să te supere; atât de sus că nici gândurile care te frământă nu te pot ajunge.
      Nici nu vă veți da seama când o să adormiți. Urez succes în folosirea metodei tuturor celor care suferă de insomnie și vise plăcute! :)

vineri, 17 decembrie 2010

Ce caut eu pe aici...

       Hi!!
       Poate se gândește cineva de ce mi-am numit blogul "Plicul cu de toate". Într-un plic pot să fie atâtea lucruri:  rețete de bucătărie (cum să detonezi aragazul), scrisori de dragoste (vreau și eu!!), alte feluri de scrisori (bârfe pe stil vechi) și bănuți, dar stați că s-au inventat cardurile, deci ne luăm gândul de la bani. Ca o concluzie, în plic găsești cam ce ai vrea să găsești: ceva scris (doar nu primim și noi scrisori urlătoare ca în Harry Potter).
       Dar și mai departe de asta, m-am inspirat din porecla unei prietene "Liku Pliku"!